8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

Opritverwarming

Wegdekverwarming, zoals opritverwarming, heeft als doel toegangswegen begaanbaar te houden en een veilige situatie te creëren zodat schade aan mens en materiaal door gladheid wordt voorkomen. Het wegdekverwarmingssysteem kan worden toegepast op alle buitenoppervlakken, zoals in- en uitritten, laadkuilen, trappen, bordessen, fietser-hellingen, voetgangershellingen, rolstoelhellingen en nog veel meer.

Geïnstalleerd vermogen van opritverwarming

Om een oppervlak sneeuw- en ijsvrij te houden, dient een bepaald vermogen te worden geïnstalleerd voor de opritverwarming. Dit vermogen wordt bepaald aan de hand van het soort wegdek en de tijdsduur om het wegdek sneeuw- en ijsvrij te krijgen.

Beton (asfalt) vlak 250 W/m² bij sporen 300 W/m²
Klinkers in zand vlak 300 W/m² bij sporen 350 W/m²
Kunststof vlak 200 W/m² bij sporen 250 W/m²

In 4 stappen uw offerte

Stap 1 van 4

Meer vloerverwarming informatie?

Vlakverwarming

Bij vlakverwarming wordt een aaneengesloten oppervlak geheel verwarmd. Je gehele oprit zal dan dus ijs- en sneeuwvrij blijven. Dit is bijvoorbeeld een geschikte oplossing als de oprit geen rechte weg is, omdat je dan gegarandeerd over een ijsvrij gedeelte rijdt met je banden. Als vloerverwarmingexperts adviseren wij je graag.

Sporenverwarming

Bij sporenverwarming voor één rijbaan worden twee stroken van ca. 600-1000 mm verwarmd. Indien er twee rijbanen naast elkaar zijn (bijv. in- en uitrit), dan zijn er 2 x 2 sporen. Bij opritverwarming in sporen is de onverwarmde ruimte van de oprit zowel tussen de sporen, als aan de zijkant van de sporen. Hier gaat meer warmte “verloren” dan bij toepassing van vlakverwarming als opritverwarming. Daarom wordt voor sporenverwarming een hogere wattbelasting genomen (300 W/m²).

Voor- en nadelen van sporenverwarming t.o.v. vlakverwarming

Voordelen:

  • Minder oppervlak te verwarmen, dus sneller te monteren
  • Lager geïnstalleerd vermogen
  • Minder kans op beschadiging

Nadelen:

  • In het geval van een rijbaan met bochten wordt het lastig sporenverwarming toe te passen. De voor- en achterwielen volgen bij het draaien in een bocht namelijk niet hetzelfde spoor. Om dit enigszins op te lossen, kun je brede sporen toepassen. Echter is de stap naar vlakverwarming dan vaak niet meer zo groot en is dat uit veiligheidsoverwegingen verstandiger om te kiezen als opritverwarming.
  • Vrachtwagens hebben bredere banden dan personenauto’s en daar zal dienovereenkomstig m.b.t. de breedte van het verwarmde rijspoor rekening mee moeten worden gehouden.
  • Bij ijzel en een bevroren wegdek zijn de sporen van de opritverwarming niet of moeilijk te zien. Bestuurders moeten middels bouwkundige oplossingen worden gedwongen over de verwarmde sporen te rijden, bijvoorbeeld door voorzieningen op het wegdek of de helling zo smal te maken dat men wel over het spoor moet rijden (max. 3m breed).

Voorkom ongelukken bij ijzel

Met opritverwarming voorkom je dat er sneeuw en ijs op de oprit komen te liggen. Dit verkleint de kans op ongelukken die veroorzaakt worden door gladheid. Heb jij interesse in onze oplossingen? Vraag dan een offerte op maat aan. Wij adviseren je graag over jouw situatie, dus neem contact met ons op.

Van onze
Klanten

Tevreden
klanten

Vloerverwarmingsinstallaties geïnstalleerd
en geleverd

Meters
vloerverwarmingsbuis
aangelegd

Een vraag of opmerking?

Twijfel niet en contacteer ons direct voor vragen!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

123Vloerverwarming