Dunne vloerverwarming
Dunne vloerverwarming: dé oplossing voor iedere soort woning
Met dunne vloerverwarming voorkom je dat de vloer moet worden opgehoogd. Bij 123Vloerverwarming in Huizen kun je terecht voor dunne vloerverwarming voor in jouw woning of bedrijfspand. Lees hieronder verder voor alles wat je moet weten over dunne vloerverwarming.
Neem telefonisch contact op voor vrijblijvend advies
Wat is dunne vloerverwarming?
Sommige mensen denken dat vloerverwarming voor hun woning geen optie is omdat de vloer niet te veel opgehoogd mag worden. Gelukkig is dunne vloerverwarming voor hen een optie. Onder dunne vloerverwarming worden alle soorten vloerverwarming verstaan met een opbouwhoogte van 2,5 cm tot 18 cm.
Dunne vloerverwarming is zowel verkrijgbaar als natbouw en als droogbouw. Dit betekent dat je kunt kiezen tussen een watergedragen vloerverwarmingssysteem of een systeem dat werkt op elektra. Eigenlijk heb je dus net zo veel keuze als wanneer je voor een dikkere soort vloerverwarming gaat.
Wat zijn de voordelen van dunne vloerverwarming?
Dunne vloerverwarming heeft een flink aantal voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor allerlei soorten topvloeren. Of je nu houdt van laminaat, tegels of linoleum: het is allemaal mogelijk. Jouw vloerverwarming kun je prima afstemmen op de uiteindelijke topvloer.
Ook is het vaak mogelijk om de vloerverwarming aan te leggen op de bestaande dekvloer. Dit betekent dat er geen grote verbouwing nodig is. Alleen de topvloer moet worden verwijderd voordat de aanleg van de vloerverwarming kan beginnen. Je kunt het systeem ook erg snel in gebruik nemen en het warmt ook nog eens vlot op. Wat wil je nog meer?
Nadelen van dunne vloerverwarming
Je voelt het al aankomen: ook dunne vloerverwarming heeft een paar nadelen. De eerste zit hem direct in de prijs. Wanneer je kiest voor dunne vloerverwarming, dan zul je te maken krijgen met een hogere aanschafprijs. Het systeem moet immers hetzelfde presteren, maar dan met minder beschikbare ruimte.
Ook is het plaatsen van dunne vloerverwarming moeilijker dan bij reguliere vloerverwarming. Er is specialistische kennis vereist, waardoor dit type vloerverwarming minder geschikt is om zelf aan te leggen. Je kunt hiervoor het beste een ervaren monteur inhuren.
Met 1 klik de prijs van infrezen berekenen
Koop een dunne vloerverwarming van de expert
Dunne vloerverwarming is dus een stukje duurder dan andere soorten vloerverwarming. Om je goed voor te bereiden, kun je daarom alvast ons overzicht kosten van vloerverwarming bekijken. Zo weet je vooraf al een beetje waar je aan toe bent.
Heb je nog vragen? Of wil je graag een gratis vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of advies op maat. Bij 123Vloerverwarming zijn we dag in dag uit bezig met alles wat met vloerverwarming te maken heeft. Aarzel niet en schakel onze specialisten in om antwoord te krijgen op al je vragen.
Wat kunnen wij voor je betekenen?
Veelgestelde vragen over dunne vloerverwarming:
Wat is de dunste vloerverwarming?
De dunste vloerverwarming op dit moment is het Click & Go-klimaatsysteem. Deze vorm van vloerverwarming heeft een inbouwhoogte van maar 1,2 centimeter. Dit is zo weinig dat je bijna niet zult merken dat de vloer hoger uitkomt. Natuurlijk is het nog steeds belangrijk om te zorgen dat dit geen problemen oplevert bij kozijnen en dorpels.
Hoeveel dikte is nodig voor vloerverwarming?
Bij veel soorten vloerverwarming is het belangrijk om ook een nieuwe dekvloer te plaatsen. Dit wordt ook wel een zwevende chape genoemd. Deze dekvloer moet minimaal 50 millimeter dik zijn en wordt boven op de leidingen van de vloerverwarming geplaatst. Hoe dik de chape uiteindelijk moet worden, hangt af van het type vloerverwarming, de dekvloer en het materiaal waarmee de dekvloer wordt gemaakt.
Wat kost Speedheat-verwarming?
Speedheat-verwarming is een vorm van elektrische vloerverwarming. Deze vloerverwarming is in iedere ruimte te plaatsen. Het kan zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming worden gebruikt. De gemiddelde kosten voor Speedheat zijn € 10.000,-
Wat voor vloerverwarming heb ik?
Over het algemeen zijn er twee soorten vloerverwarming: een watergedragen vloerverwarmingssysteem en elektrische vloerverwarming. Dit wordt ook wel natbouw en droogbouw genoemd. Als jouw vloerverwarming werkt door middel van warm water, dan heb je te maken met een watergedragen. Gebruik je elektra? Dan beschik je over elektrische vloerverwarming.