8.9 van onze klanten
15.000 tevreden klanten
18.319 vloerverwarming installaties geïnstalleerd & geleverd

10 veelgemaakte fouten bij een vloerverwarming

10 veelgemaakte fouten bij vloerverwarming

Het kopen van vloerverwarming kan best lastig zijn. Wanneer ga je echt tot die aanschaf over? En op welke zaken moet je allemaal letten? Om je een beetje op weg te helpen, zetten we hier tien veelgemaakte fouten bij het kopen en gebruiken van vloerverwarming voor je op een rij, zodat jij deze fouten niet meer hoeft te maken. Lees gauw verder!

1.     Nog niet zeker weten waar je vloerverwarming wilt

2.     Niet alle materialen in huis hebben

3.     Verkeerde type vloerverwarming kiezen

4.     Geen isolatie aanbrengen

5.     Buizen niet diep genoeg plaatsen

6.     Geen goed beeld van de kosten

7.     Opwarmingsprotocol overslaan

8.     Vloerafwerking niet optimaal

9.     Temperatuur te hoog zetten

10.     Geen vrijblijvende offerte opvragen

Vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming laten installeren door de professionals van 123vloerverwarming.nl?

1.     Nog niet zeker weten waar je vloerverwarming wilt

Wil je warme voeten dankzij vloerverwarming in de woonkamer? Of toch ook in de slaapkamer? En als je dan toch bezig bent, waarom niet direct vloerverwarming aanleggen in de badkamer of het toilet? Nog niet zeker weten waar je vloerverwarming wilt aanleggen maakt de aanschaf een stuk lastiger. Bedenk je goed waar dit type verwarming uitkomst biedt en rendabel is.

2.     Niet alle materialen in huis hebben

Niets vervelender dan beginnen aan een klus en al vrij snel ontdekken dat je niet alle materialen in huis hebt. Dit geldt natuurlijk alleen voor de doe-het-zelvers onder ons die eigenhandig hun vloerverwarming aanleggen. Loop daarom vooraf het proces door en bedenk je goed of je alles in huis hebt wat je nodig zult hebben.

3.     Verkeerde type vloerverwarming kiezen

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Elektrische vloerverwarming is bijvoorbeeld vaak een goede optie voor kleine ruimtes. Een watergedragen verwarmingssysteem is juist weer beter voor grotere ruimtes. Het kiezen van het verkeerde type vloerverwarming voor jouw situatie is een grote valkuil. Twijfel je hierover? Laat je dan professioneel adviseren.

4.     Geen isolatie aanbrengen

Bij vloerverwarming moet de warmte toch kunnen opstijgen naar de ruimte? Waarom zou je dan nog isoleren? Dit is een veelgemaakte fout bij het aanschaffen van vloerverwarming. Het isoleren van vloerverwarming is namelijk belangrijk om optimaal te profiteren van het systeem. Niet alleen de ruimte zelf moet geïsoleerd zijn, maar ook de vloer. Zonder isolatie zal de warmte van de vloerverwarming immers vervliegen en merk je juist weinig effect.

5.     Buizen niet diep genoeg plaatsen

Deze veelgemaakte fout is van toepassing op een watergedragen vloerverwarmingssysteem met verwarmingsbuizen. De diepte waarop deze buizen geplaatst worden, is direct van invloed op hoe goed de vloerverwarming werkt. De beste diepte is ongeveer vijf centimeter diep. Leg je de nieuwe vloer lager? Dan kan het zijn dat jouw vloerverwarming minder goed werkt. Zo duurt het langer voordat de ruimte goed is opgewarmd.

6.     Geen goed beeld van de kosten

Heb je goed in kaart wat vloerverwarming kost? Het is natuurlijk erg vervelend als je vloerverwarming wilt kopen en de kosten ineens een stuk hoger uitvallen. Door het aantal vierkante meters correct te berekenen, kom je al een heel eind. Maar ook het type gebruik van de vloerverwarming is van invloed op de kosten (hoofd- of bijverwarming). Voor een duidelijke prijs kun je het best een kijkje nemen bij onze informatie over de kosten van vloerverwarming.

7.     Opwarmingsprotocol overslaan

Bij het instellen van jouw vloerverwarming is het belangrijk om het opwarmingsprotocol aan te houden. Het systeem moet namelijk rustig opwarmen om vervolgens optimaal te presteren. Sla dit proces niet over, maar neem er de tijd voor. Zo zul jij jarenlang plezier hebben van jouw vloerverwarming.

8.     Vloerafwerking niet optimaal

Vloerverwarming is geschikt voor heel veel verschillende soorten vloeren. Maar de ene vloer is wel meer geschikt dan de ander. Met een topvloer van tegels of laminaat zal vloerverwarming prima werken. Met een houten vloer of tapijt kan de warmte minder makkelijker doordringen.

9.     Temperatuur te hoog zetten

Is het een koude dag? Dan is de neiging groot om jouw vloerverwarming lekker hoog te zetten. Bedenk je echter wel dat grote temperatuurschommelingen zorgen voor een hoger energieverbruik en daarmee hogere energiekosten. Vloerverwarming werkt het best bij een constante temperatuur. Waar nodig kun je dit aanvullen door radiatoren aan te zetten.

10.     Geen vrijblijvende offerte opvragen

Dit is misschien een open deur: maar een offerte voor vloerverwarming in je huis moet altijd vrijblijvend zijn. Zo kun je prijzen vergelijken en met de beste partij in zee gaan. Wil je een vrijblijvende offerte? Wij maken er graag eentje voor je.

Aarzel niet en voorkomen fouten bij de aankoop van jouw vloerverwarming

Je kunt contact met ons opnemen voor al je vloerverwarming vragen. Wij staan je bij met professioneel advies zodat je zeker weet dat jij de juiste keuze maakt.

123Vloerverwarming