Effectief ruimten verwarmen
Wil je ervoor zorgen dat iedere ruimte in jouw woning gelijkmatig verwarmd wordt, zelfs als de thermostaat een paar graden kouder staat? Wil je zorgen voor een comfortabel klimaat, een lager energieverbruik en een gezonde leefomgeving met een goede luchtvochtigheid en luchtcirculatie, zonder dat radiatoren je zicht verstoren? Zoek dan niet verder, wij hebben de oplossing voor jou: vloerverwarming!
Is vloerverwarming aan te raden om ruimten te verwarmen?
Ja, vloerverwarming is zeker aan te raden om de vloer in verschillende ruimten in huis te verwarmen. Vloerverwarming is een lage temperatuurverwarming die werkt op warm water of elektriciteit. Omdat de vloerverwarming door de gehele ruimte wordt gelegd, wordt warme lucht gelijkmatig verdeeld en kan de thermostaat dus een aantal graden lager. Het benodigde vermogen ligt dus een stuk lager dan bij verwarmen met radiatoren.
Dit is vele malen energiezuiniger dan iedere ruimte apart verwarmen met radiatoren die aangedreven worden door een centraal verwarmingssysteem. De ruimte blijft ook langer warm ondanks de lage temperatuur, zodat je minder vaak de thermostaat omhoog zet. Het resultaat is extra comfort én een lager energieverbruik. Daarnaast heb je geen objecten in je zicht staan, zoals de radiatoren. Hierdoor heb je meer ruimte tot je beschikking.
Heeft u vragen of opmerkingen?
Meer vloerverwarming informatie?
In welke ruimten kun je de vloer verwarmen?
Met onze vloerwarming kun je effectief verschillende ruimtes in huis verwarmen. Ben jij van plan om (een ruimte in) jouw huis te verwarmen met een vloerverwarming per ruimte in plaats van een centrale verwarming? Dat is een goede keuze!
Weet je al welke ruimtes je wilt verwarmen, maar twijfel je hoe je een aangename warmte krijgt? Ruimteverwarming in de vloer is zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming te plaatsen. Beide varianten zorgen voor stralingswarmte door de vloer heen, waarbij de warmte zich door de ruimte kan verspreiden.
Vloerverwarming als hoofdverwarming is zeker geschikt voor het opwarmen van kleine ruimtes zoals wc’s, badkamers en wellicht een klein kantoor. Bijverwarming raden we vooral aan in de grotere ruimtes door het hele huis, zoals de woonkamer of grote(re) slaapkamers.
Is het mogelijk om een bestaande vloer te laten liggen in de ruimte?
Ja, het is mogelijk om een vloerverwarming te plaatsen en de bestaande vloer te laten liggen. Het is wel afhankelijk van het soort vloer dat al in de ruimte ligt. Heb je bijvoorbeeld een betonvloer in de woonkamer? Dan is het mogelijk om een vloerverwarming te plaatsen door bijvoorbeeld buizen in te frezen. Door het infrezen van het leidingwerk krijg je dan minder ophoging van de vloer, zodat je minder ruimte verliest.
Heb je de mogelijkheid om de vloer op te hogen? Dan is het zelfs mogelijk om het systeem op de complete vloerbedekking te plaatsen. Vervolgens plaats je de nieuwe vloerbedekking boven op de vloerverwarming, zoals tapijt, laminaat of parket. Met deze aanpak hoef je nauwelijks te slopen en zorg jij toch voor een lager energieverbruik in jouw ruimte.
Welke soort vloerverwarming is geschikt om mijn ruimte te verwarmen?
Dat is volledig afhankelijk van het soort ruimte dat je wilt verwarmen. Er bestaan watergedragen systemen en elektrische systemen met diverse toepassingen.
Een elektrische vloerverwarming is per definitie een droogbouw systeem. Dit wil zeggen dat het niet mogelijk is om de vloerverwarming in natte materialen te leggen, zoals cement. Dit betekent dat de elektrische kabels of vloerverwarmingsbuizen in de dekvloer gefreesd moeten worden.
Met een watergedragen systeem sluit je de vloerverwarming aan op de cv-ketel of de warmtepomp, waarna het warmte water door buizen of slangen door de ruimte wordt verplaatst.
Meer vloerverwarming informatie?
Moet ik isoleren om warmteverlies te minimaliseren?
Het is zeker nodig om ervoor te zorgen dat er een goede isolatie rondom de vloerverwarming wordt aangebracht. Daarnaast raden we ook aan om de kruipruimte te isoleren, zodat de grondkoude niet naar het oppervlak kan komen.
Het is ook verstandig om goed te kijken of de deuren in de ruimte goed afsluiten, zodat ook daar geen warmteverlies kan plaatsvinden. Plaats bijvoorbeeld een tochtstrip aan de onderkant van de deur om verlies van stralingswarmte te voorkomen. Het gaat dus niet alleen om isolatie rondom de vloerverwarming, maar wij raden het in de volledige woning aan om het rendement te verhogen.
Als de ruimte rondom de leidingen van een watergedragen systeem goed geïsoleerd is, dan heb je zo min mogelijk warmteverlies. Dit scheelt energie, omdat het warme water uit de cv-ketel, warmtepomp of stadsverwarming diens aangename temperatuur behoudt.
Ook bij een elektrische vloerverwarming is het verstandig om isolatie aan te brengen om de warmte te behouden. Hierbij is het vooral belangrijk om de ondervloer te isoleren, zodat er geen vocht uit de kruipruimte bij de matten of kabels kan komen.
Dankzij isolatie is het mogelijk om de thermostaat nog een stuk lager te zetten, waardoor het energieverbruik ook naar beneden gaat. Dit betekent een lagere energierekening. Op deze manier verdien je de investering van jouw vloerverwarming sneller terug.
Ontdek de mogelijkheden voor warme voeten in iedere ruimte
Wil jij ervoor zorgen dat je het warm genoeg hebt in iedere ruimte door het verwarmen van de vloer? Ervaar zelf een aantal voordelen: een gelijkmatige warmteverdeling in jouw huis, een lagere energierekening door gas te besparen en temperatuurregeling in iedere ruimte. Heerlijk toch?
Profiteer van onze deskundigheid op het gebied van vloerverwarming. We bespreken graag hoe de vloerverwarming het best aangebracht kan worden, zodat jouw thermostaat omlaag kan. Neem contact met ons op zodat wij de mogelijkheden met je kunnen bespreken. Wij zijn bereikbaar via 0186 – 680150. Wij staan je graag te woord!
Heeft u vragen of opmerkingen?